Angkor Wat tempels bezoeken: Praktische info + handige tips! (2024)

Angkor Wat is één van de meest indrukwekkende tempelcomplexen van Zuidoost-Azië en zal zeker hethoogtepunt zijn tijdens je rondreis door Cambodja.Het gebied is maar liefst 400 km2groot en bestaat uit duizenden tempels, waaronder de bekende Angkor Wat tempel. Angkor is gebouwd in 889 en was vroeger de hoofdstad van het Khmer Rijk. Er woonden op het hoogtepunt bijna 1 miljoen mensen! Je kunt je haast niet voorstellen dat Angkorzo'n grote stad was en daarom is het extra indrukwekkend om deze stad te bezoeken. In deze blog deel ik alle praktische informatie voor je bezoek aan Angkor Wat en tips voor de mooiste tempels!

Angkor Wat tempels bezoeken: Praktische info + handige tips! (1)

Hoe kom jebij Angkor Wat?

Het complex van Angkor ligt op slechts 6 km van Siem Reap. Siem Reap is daarom een prima uitvalsbasis en tevens ook een leuke stad om te bezoeken!Kom je vanuit de hoofdstad Phnom Penh? Dan kun je een bus pakken die er ongeveer 6 uur overdoet. Vanuit Amsterdam kun je het beste vliegen naar het vliegveld van Siem Reap. Je kunt alle vliegtuigmaatschappijen vergelijken op tix.nl zodat je altijd de beste deal hebt.

✈Luchthaventransfer: Reserveeronline een luchthaventransfer naar je hotel voor slechts 6 euro. Let op, deze deal is snel uitverkocht!

Angkor bezoeken met een tuktuk

Angkor is het makkelijkst om te bezoeken met een tuktuk chauffeur, omdat het gebied onwijs groot is en je op deze manier makkelijk van A naar B komt. In Siem Reapkun je een tuktuk chauffeur regelen op straat, via je ho(s)tel of je kunt een tuktuk tour online reserveren. Reken op zo'n 20 europer dag voor een chauffeur en houd er ook rekening mee dat wanneer je de zonsopkomst wilt bekijken, de prijzen hoger liggen.

Angkor bezoeken met de fiets

Je kunt er ook voor kiezen om een fiets te huren en het gebied met de fiets te bezoeken. Tijdens ons bezoek aan Angkor Wat zagen we dat er veel mensen waren die dit deden. Wij zelf kozen voor de tuktuk. Een fiets huur je al vooreen paar europer dag en is daarom een goed alternatief voor de tuktuk. Houd er wel rekening mee dat de tempels ver uit elkaar liggen en je dus veel moet fietsen!

Praktische informatie Angkor Wat

Angkor Wat tempels bezoeken: Praktische info + handige tips! (2)

Kosten Angkor Wat

Om de tempels van Angkor te bezoeken ben je verplicht een entree ticket te kopen. Dit wordt ook bij elke tempel gecontroleerd dus zorg dat je je ticket niet kwijt raakt. Je kunt er voor kiezen om 1 dag, 3 dagen of 7 dagen passen aan te schaffen voor de tempels. Wij vonden één dag voldoende, omdat we tijdens onze rondreis door Zuidoost-Azië ook al de bekende tempels van Bagan hadden bezocht. Je kunt de tickets van tevoren online reserveren of bij het ticketcentrum in Siem Reap. Als je de tickets online aanschaft, hoef je niet in de rij te staan bij het ticketcentrum. De tickets worden namelijk de avond voordat je Angkor bezoekt afgeleverd bij je hotel. Dat scheelt weer tijd wanneer je de zonsopkomst wilt bekijken. De prijzen in 2022 zijn als volgt:

TypeGeldig voorPrijs ticketloketPrijs online
1 Day Pass2 dagen37 USD61 EUR
3 Day Pass5 dagen62 USD93EUR
7 Day Pass10 dagen72 USD105 EUR

Angkor Wat tempels bezoeken: Praktische info + handige tips! (3)

Kledingvoorschriften Angkor Wat

Angkor is een religieus tempelcomplex en zoals in heel Azië bij religieuze gebouwen gelden er kledingvoorschriften. Het is niet mogelijk (en zeker ook niet netjes) omje bloot te kleden. Zorg er in ieder geval voor dat je je knieën en schouders bedekt. Op deze manier toon je ook respect naar de lokale bevolking!

Tip: Koop een sarong. Dit is een heel dun sjaaltje die je over je benen en/of schouders kunt wikkelen. Sarongs zijn heel licht en nemen amper ruimte in beslag in je backpack of koffer.

Beste reistijd voor Angkor Wat

Houd er rekening mee dat het superdruk kan zijn in Angkor, zeker in het hoogseizoen. Het hoogseizoen is in de maanden november tot maart en dit is ook het droge seizoen. Wij bezochten Angkor op 10 februari 2020, middenin het hoogseizoen, en bij ons was hethelemaal niet druk. Dit komt waarschijnlijk doordat de corona crisis net was uitgebroken in China waardoor er geen Chinezen meer op reis gingen. Ik kreeg zelfs de bekendste tempel op de foto zónder toeristen en dat is uitzonderlijk voor het hoogseizoen. In de maanden april t/m oktober valt er veel regen en daarom denk ik dat de beste reistijd de maanden januari en februari zijn.

Angkor Wat tempels bezoeken: Praktische info + handige tips! (4)

De 3 mooiste tempels van Angkor

In Angkor vind je duizenden tempels, grote en kleine, de ene nog mooier dan de ander. Omdat je het hele complex niet in één of meerdere dagen helemaal kan bezoeken heb ik de drie mooiste tempels voor je op een rijtje gezet.

Angkor Wat

Angkor Wat is de grootste en meest indrukwekkende tempel van het Angkor complex. Voor de tempel ligt een vijver en veel mensen komen hier tijdens zonsopkomst of zonsondergang de tempel bewonderen, omdat je dan een mooie reflectie in het water hebt. Wij hebben dit niet gedaan, omdat ik hoorde dat het onwijs druk kan zijn en we eerlijk gezegd geen zin hadden om zo vroeg op te staan, maar overdag is Angkor Wat ook absoluut de moeite waard!

Je kunt Angkor Wat met een lokale gids bezoeken of op eigen houtje verkennen. Wij deden dit met een gids die ons daar aansprak, maar achteraf had ik het liever zonder gids gedaan. Hij was namelijk 1,5 uur aan het praten over het bouwwerk en het was helaas niet interessant genoeg. Wellicht dat jij dit anders ervaart! Door onze gids hebben we wel een aantal gave fotolocaties kunnen krijgen. Zoals onderstaande foto door een gave poort met Angkor Wat op de achtergrond. Je vindt de locatie hier.

Angkor Wat tempels bezoeken: Praktische info + handige tips! (5)

Bayon

Bayon is een andere grote tempel in Angkor en wat deze tempel zo bijzonder maakt, zijn de honderden gezichten die zijn verwerkt in de tempel. Het is een prachtige, sierlijke tempel en zeker een bezoek waard!

Angkor Wat tempels bezoeken: Praktische info + handige tips! (6)

Ta Prohm

Ta Prohm is weer een heel ander soort tempel dan de rest.Ta Prohm is namelijk overgenomen door de jungle en daardoor groeien er overal bomen met hele grote wortels uit de tempel. Dat geeft een heel apart gezicht en is leuk om te zien!

Angkor Wat tempels bezoeken: Praktische info + handige tips! (7)

Onze favoriete hotels in Siem Reap

Zoals ik al zei is Siem Reap de beste uitvalsbasis voor je bezoek aan Angkor Wat. Siem Reap is een klein stadje met een leuke night market en een gezellige pub street. Een pareltje in Siem Reap is The Nature. In dit prachtige hotel lijkt het net of je in de jungle loopt. En het leuke is: een tweepersoonskamer heb je hier al vanaf 27 euro per nacht!Zelf sliepen wij bij JP Prana Hotel & Spa. Ook een erg fijn hotel met een heerlijk zwembad voor nog geen 12 euro per nacht! Slaap je liever in een hostel? Kijk dan eens naar Mad Monkey Hostel Siem Reap: een gezellig hostel met een zwembad in het centrum van Siem Reap! Dit hostel biedt ook privé kamers aan dus mocht je de gezelligheid van een hostel willen, maar de faciliteiten van een hotel dan is dit hostel een goede keuze!

Angkor Wat tempels bezoeken: Praktische info + handige tips! (8)

Deze items adviseren we om mee te nemen tijdens je reis naar Cambodja:

  • Een hamamdoekvan biologisch katoen is ideaal voor een rondreis door Cambodja.Een hamamdoek is lichtgewicht, absorbeert goed en neemt amper ruimte in beslag, in je backpack of koffer.
  • Neem ook zeker een sarong mee zodat je je schouders en knieën kunt bedekken in Angkor
  • Een PowerCubeof eenwereldstekker, want in Cambodja zijn de stopcontacten niet altijd zoals wij ze kennen! Wij hebben zelf altijd eenPowerCubemee, omdat je dan meteen extra stopcontacten hebt in de kamer en ook je telefoon makkelijk kunt opladen vanaf de USB ingang
  • Packing Cubes Compress-Itom je backpack of koffer georganiseerd te houden
  • Met deze unieke cube kun je je vuile onderbroeken, sokken, bh's en bikini's scheiden!
  • Eenflightbag en regenhoes in 1om je backpack te beschermen tijdens lange busreizen, vliegreizen en tegen de regen
  • Eenlakenzakis wat mij betreft ook onmisbaar tijdens het backpacken in Cambodja. Een lakenzak is ideaal tijdens lange busreizen zodat je niet op vieze stoelen hoeft te liggen.
  • Wat wij ook veel hebben gebruikt in Cambodja is eenbamboe bestekset met metalen rietje.Met deze bestekset hoef je nooit meer vieze eetstokjes te gebruiken bij de eetkraampjes en kun je je eigen metalen rietje gebruiken voor het drinken uit een kokosnoot.
  • Eenwaslijn met afvoerstopis ook ideaal voor tijdens het backpacken. Zo kun je af en toe in je hostel een kleine wasje in de wasbak doen
  • Een LifeStrawzodat je altijd uit de kraan kunt drinken zonder extra smaakjes. Je hoeft geen plastic flessen water meer te kopen en zo help jij mee aan een wereld met minder plastic.
  • Siliconen Reisflesjesvoor het meenemen van vloeistoffen. Tijdens het backpacken of rondreizen is het fijn om niet te veel gewicht mee te nemen.
  • Of kies vooreenshampoo bar,conditioner barenbody barmet eenhandige organizer. Dit zijn geen vloeistoffen en kun je gewoon meenemen in je handbagage.Je doet er lang mee, je verbruikt geen plastic, je kunt overal de organizer ophangen en het is ontzettend duurzaam!
  • Hervulbare parfumverstuiverzodat je toch in je backpack een klein flesje parfum kunt meenemen!
  • Herbruikbare wattenschijfjeszodat je nooit meer eenheel pak met watjeshoeft mee te nemen en het is ook nog eens beter voor het milieu! Combineer met deFace Baren je hoeft ook geen make-up remover meer mee te nemen

Leuke reisgidsen voor Cambodja:

Vanuit Siem Reap kun je nadat je de tempels van Angkor hebt bezocht veel andere leuke plekken ontdekken zoals de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Ook kun je Cambodja makkelijk combineren met één van de buurlanden Thailand, Laos of Vietnam. Er is genoeg te ontdekken in Zuidoost-Azië!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

  • Wat te doen in Siem Reap, Cambodja
  • 5 x doen in Phnom Penh, Cambodja
  • Wat te doen in Singapore? 5 x tips en bezienswaardigheden!
  • Wat te doen in Kuala Lumpur? 11 x tips en bezienswaardigheden!
  • Rondreis Maleisië + Borneo in 2 weken | De ultieme route
  • Rondreis Thailand in 3 weken | De ultieme route
  • Koh Yao Yai en Koh Yao Noi: mooiste eilanden van Thailand!
  • Rondreis Bali: 8 x tips en bezienswaardigheden
  • Rondreis Laos in 2 weken | Onze reisroute
  • Rondreis Vietnam in 3 weken | De ultieme reisroute
  • Tuktuk huren in Sri Lanka: maak een onvergetelijke rondreis!
  • Delen:

Angkor Wat tempels bezoeken: Praktische info + handige tips! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ouida Strosin DO

Last Updated:

Views: 5522

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ouida Strosin DO

Birthday: 1995-04-27

Address: Suite 927 930 Kilback Radial, Candidaville, TN 87795

Phone: +8561498978366

Job: Legacy Manufacturing Specialist

Hobby: Singing, Mountain biking, Water sports, Water sports, Taxidermy, Polo, Pet

Introduction: My name is Ouida Strosin DO, I am a precious, combative, spotless, modern, spotless, beautiful, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.