Een dag uit het leven van.... (2024)

Een dag uit het leven van....Lindsey Janssen

Hi, ik ben Lindsey jullie studentassessor, 27 jaar oud en wonend met Menno mijn vriend en onze 3 kippen in een klein dorpje in Brabant. Na een jaar als voorzitter bij SUS de studievereniging van KGW, besloot ik in het diepe te duiken en te solliciteren op de functie van studentassessor bij de Faculteit Geneeskunde. In principe was ik voorzitter geworden bij de studievereniging omdat ik de optie van een traineeship open wilde houden. Bij veel traineeships vragen ze om bestuurservaring waardoor het voor mij een logische stap als student leek. Nooit had ik gedacht dat ik daar mijn passie en een 180 graden omdraai zou vinden om wat ik met mijn carrière zou willen. En zo ontstond mijn nieuwe ambitie ooit impact maken in de medische wereld vanuit een bestuurlijke rol. Na twee sollicitatie rondes werd ik studentassessor: de perfecte plek om bestuurlijke ervaring op te doen en een verschil te maken voor je mede studenten. In het begin was het wennen in de academische wereld van chique woorden en vele afkortingen maar momenteel heb ik mijn draai hier helemaal gevonden. Daarnaast doe je ook een heel groot netwerk op door bestuurlijk actief te zijn binnen je vereniging of opleiding. Dit helpt enorm om bepaalde stappen in je carrière te maken. Hierbij een voorbeeld uit een dag uit mijn leven:

6.00 uur De wekker gaat en die snooze ik meestal het eerste half uur. Mijn ochtend begint altijd heel relaxed. Ik hoor de vogeltjes van de buurman fluiten en rij in de ochtend momenteel langs alle lammetjes en kalfjes op weg naar de bus. Onderweg naar mijn werk luister ik meestal een podcast of probeer ik alvast mijn Italiaans met duolingo bij te houden.

8.00 uur Eenmaal aangekomen op Utrecht Centraal geniet ik van de mensen massa. Ik scoor nog even een ontbijtje en een kopje koffie bij Julia’s en ga alvast mijn mail wegwerken.

9.00 uur Ik sla vandaag de dagstart met het MT(=management team) over want ik heb een meeting bij een superleuk koffietentje in de binnenstad over CEL (=community engaged learning). Dit is helemaal DNUS(= De Nieuwe Utrechtse School). Van DNUS ben ik als studentassessor ambassadeur. DNUS is de visie van de Faculteit Geneeskunde die we nodig hebben om de zorg van morgen te kunnen leveren. Als student mis je een hoop wat er op de achtergrond gebeurt maar als faculteit zijn wij echt aan het pionieren.

10.00 uur Ik loop terug naar Utrecht Centraal om daar de tram richting het USP(= Utrecht Science Park) te pakken.

10.15 uur Eenmaal aangekomen op het USP loop ik het HvdB (= Hijmans van den Berghgebouw) binnen en ga naar de 4e verdieping. De 4e verdieping is de verdieping waar alle medewerkers en sommige docenten van het OWC(=Onderwijscentrum) zitten. Als MT zitten we ook helemaal in het flexwerken maar meestal zitten we in 4.67 want wij zijn ook gewoon gewoontedieren. Aangekomen op de kamer maak ik een gezellig praatje met de vice-decaan Berent. We hebben het over een project om studieverenigingen en studenteninitiatieven nog beter met elkaar te kunnen verbinden.

10.45 uur Ik ga aan de slag met het evenement wat ik in juni organiseer voor studenten, medewerkers en docenten over vluchtelingen samen met Van Hier naar het studenteninitiatief van DNUS. Daarnaast check ik nog even of ik alles op orde heb voor het NVMO-congres halverwege mei en zet ik hier wat communicatie op uit. Ik beantwoord nog wat mails over de interfacultaire dag die wij dit jaar als Utrecht organiseren voor het IMS (=interfacultair medisch studentenoverleg). Dit is een overleg met alle andere faculteiten geneeskunde waarbij we ook landelijk meepraten en elkaar versterken door elkaar op de hoogte te houden wat er op alle faculteiten gebeurt.

11.45 uur Na het beantwoorden van de mail loop ik eventjes naar beneden om bij Sams te buurten. Dit is de vereniging van de Geneeskunde opleiding en bestaat uit een supergezellig bestuur. Dit doe ik ook regelmatig bij Mebiose de vereniging van Biomedische Wetenschappen waar het ook altijd mega gezellig is.

12.00 uur Ik haal even een broodje bij de Brink en ga daarna nog even met mijn collega Arrianne (beleidsmedewerker bij het MT) een rondje wandelen in de Botanische tuinen. Hier heb je als student en als UMC-medewerker gratis toegang tot met je studenten/medewerkerspas.

13.00 uur Ik heb een meeting met Marte en Madelon van team advies die ons studenten super goed ondersteunen. De meeting gaat over de inwerkdag van de medezeggenschap. Dit is voor de O&O raad, de studentenraad, de OC’s(= opleidingscommissies) en de onderwijspersonen van de studieverenigingen. Marte en Madelon helpen mij door een sessie tijdens deze dag te organiseren. Als studentassessor ben ik verantwoordelijk voor het organiseren van deze inwerkdag.

14.00 uur Vergadering met het MT, hier bespreken we dingen op de agenda zoals personeelsaanvragen, vacatures, de financiën, strategieën en ontwikkelingen binnen het Onderwijscentrum. Ook komen hier soms presentaties voorbij waarbij collega’s vertellen over wat voor tof iets ze gedaan of ontwikkeld hebben.

16.00 uur Als de vergadering klaar is bel ik nog even met commissaris onderwijs van Tridens de vereniging van ZGS(= bachelor Zorg Gezondheid en Samenleving) over het overleg van vrijdag. Vervolgens werk ik mijn mailbox leeg en eet ik nog wat.

17.15 uur Ik sluit aan bij een lezing over perfectionisme wat vanuit de wellbeing week georganiseerd is. Dit was echt superleuk om te volgen en helemaal passend bij het thema veerkracht en welzijn van DNUS.

18.30 uur Ik ontmoet mijn vriend bij Hoog Catharijne en ga nog even samen winkelen. Eenmaal thuis stel ik mijn automatisch antwoord in want ik ben altijd de woensdag vrij. Daarna kijk ik nog even een serietje op videoland waarna ik lekker mijn bed in duik.

Wil jij meer informatie over hoe het is om in het bestuur bij SUS te zitten of hoe het is om studentassessor te zijn. Je kan mij altijd laagdrempelig contacten via studentassessor@umcutrecht.nl

Een dag uit het leven van.... (1)
Een dag uit het leven van.... (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mrs. Angelic Larkin

Last Updated:

Views: 5319

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mrs. Angelic Larkin

Birthday: 1992-06-28

Address: Apt. 413 8275 Mueller Overpass, South Magnolia, IA 99527-6023

Phone: +6824704719725

Job: District Real-Estate Facilitator

Hobby: Letterboxing, Vacation, Poi, Homebrewing, Mountain biking, Slacklining, Cabaret

Introduction: My name is Mrs. Angelic Larkin, I am a cute, charming, funny, determined, inexpensive, joyous, cheerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.